Om mig

Jag heter Karen Wild och har en PhD i biologi med fokus på neurofysiologi och anatomi. Efter min disputation var jag forskningsassistent vid institutet för anatomi och cellulär neuroanatomi på universitetet i Ulm.

Genom min utbildning och mina studier i biologi och anatomi förstår jag lätt rörelse och fysiologiska processer och har en djup förståelse för muskeltonus, smärta, muskelspänning och proprioception.

År 2010 tog jag även examen som Equine Sports Massage Therapist och har sedan dess varit ägare till mitt företag ”Hands for Horses Sweden”.

Mer än 40 års erfarenhet av hästar i Tyskland och Sverige har visat mig hur viktigt det är att ha en avspänd och balanserad häst. Det är ett grundläggande krav för smidig rörelse och harmonisk ridning.

Utbildningen till Equine Sports Massage Therapist omfattar hästens anatomi, dess muskel- och matsmältningsfysiologi, djurfoder, rörelseanalys, träningspass och deras effekter.

Dra nytta av min kunskap, erfarenhet och utbildning för att behandla din häst på bästa möjliga sätt för att säkerställa dess långsiktiga hälsa.

Jag arbetar dock inte enbart med muskler utan även med fascia, en viktig bindväv som inte bara bidrar till rörlighet utan även till mental hälsa. För detta ändamål erbjuder jag Equine Fascia Trauma Release (EFTR®) Therapy.

Denna terapiform är ännu inte så känd och terapeuter som kan erbjuda denna teknik är sällsynta här i Stockholmsområdet.

Jag arbetar också med proprioception, en viktig del av kroppens självmedvetenhet. Som nämndes ovan arbetar jag därför både med fascia med manuella tekniker, men också med kinesiotejp.

Kontakta mig gärna om du vill veta mer om mig eller boka en tid.

Om du är vidare intresserad av fascia, särskilt forskning och vetenskapliga insikter om fascia, besök gärna också min nya hemsida ”The Fasciaspecialist