Om mig

Jag heter Karen Wild och mitt företag Hands for Horses Sweden.

Jag är utbildad och diplomerad biolog och equine sportsmassage therapist.

Mitt stora intresse för hästar startade redan som barn i Tyskland och fortsatte sedan när jag kom till Sverige och jag har nu 40 års erfarenhet av både hästhållning och ridning.

Under min tid med hästar fick jag en insikt om hur viktigt det är att hästen får vara avslappnad i grunden och när den är i balans ger det jämna och flytande rörelser och harmoni i ridningen.

Det fick mig att vilja lära mig mer och studera vid Animal Massage School där jag fick titeln ”Equine Sportsmassagetherapist” och är grunden för hur jag arbetar.

Här fick jag lära mig hästens anatomi, muskelsystem, matsmältningsfysiologi, foderlära, att göra en korrekt rörelseanalys och ge råd om rätt träning och vilken effekt det har.

Jag är i grund och botten en doktorerad biolog med special ämnen Neurofysiologi och Anatomi. Genom mina utbildningar har jag lätt att förstå hur rörelse och fysiologi påverkar muskeluppbyggnad , vad som kan orsaka smärta och hur jag på ett bra sätt kan arbeta bort spänning och förebygga inskränkning och vad som kan orsaka smärta i kroppen hos både häst och människa.

Jag jobbar inte enbart med muskler men även med Fascia, en viktigt bindväv som bidrar till rörelse och muskelns hälsa men även till hästens mentala och psykiska hälsa.  Jag erbjuder därför Equine Fascia Trauma Release Therapy. Denna terapi form är inte utbredd, så passa gärna på att utnyttja min kunskap för din häst.

Välkommen att kontakta mig om du har ytterligare frågor eller om du vill boka en tid.