Hands for Horses Sweden

Massage is too good to be just a fashion small logo

Om mig


Insikten hur viktig en justerad häst är och beslutet att sysselsätta mig mer ingående med dessa underbara djur ledde mig till att studera vid Animal Massage School i Stockholm och där slutföra utbildningen med diplom till "Sportmassör för hästar".

Jag är diplomerad biolog, diplomerad sportmassör för hästar och ägarinna av företaget “Hands for Horses Sweden“.

Redan som barn fascinerades jag av hästar, de tilltalade mig magiskt. Denna kärlek och lidelse består än idag. Mer än 30 års erfarenhet i hästhållning och ridning i Tyskland såväl som i Sverige har lärt mig hur viktigt det är att alltid ha en avslappnad häst. Utjämnade hästar är lättare att hålla i balans. Det är en grundläggande förutsättning för flytande rörelse och ridningen i harmoni.

Genom min utbildning och mina studier i biologi och humananatomi kan jag lätt tänka mig in i rörelseförlopp och fysiologiska processer och har en djupgående förståelse över muskeluppbyggnad, smärtuppkomst, behandlingen av muskelspänningar och smärtbekämpning.

Utbildningen till diplom-sportmassör för hästar innehåller såväl hästens anatomi, dess muskel- och matsmältningsfysiologi, foderlära, rörelseanalys, träningsenheter och deras effekt. Dessutom måste 100 praktiska massagetimmar absolveras och dokumenteras. Inom ramen av mina utbildningar har jag framgångsrikt masserat över 150 hästar såväl i Tyskland som i Sverige och dokumenterat resultaten.

Utnyttja min kunskap och utbildning för att sörja optimalt för din häst och garantera dess långvariga hälsa
 

 

 

 

Impressum | ©2011 handsforhorses